Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα 15 κλικ του Βίκτωρα στα Βιαμάξ

Ο καλός φίλος των παλιών ελληνικών λεωφορείων
και της Παλιάς Κοκκινιάς!


Γνωρίσαμε πριν από πολύ καιρό τον ερευνητή και λάτρη των παλιών λεωφορείων, τον Βίκτωρα Πάπαρο, όταν είχαμε αρχίσει μια συζήτηση σχετικώς με τα λεωφορεία κατασκευής Γκρέμου και την κυκλοφορία τους στα Ιωάννινα.

Από τότε ο καλός φίλος Βίκτωρ Πάπαρος έρχεται σε δράσεις μαζί μας, συμμετέχει, προσφέρει, σκέφτεται και προτείνει. Είναι παρών στο έργο μας, ενεργά και παραγωγικά, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό του. 

Έτσι έγινε και την Κυριακή, όταν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ με τη φωτογραφική μηχανή του καταγράφοντας ό,τι περισσότερο μπορούσε από το "Auto Battleship Festival" όπου συμμετείχαν η ΕΟΟΕ, η ΛΑΕΓΕ και τα "California Donuts". Από το υλικό που συνέλεξε, ο Βίκτωρ επέλεξε 15 χαρακτηριστικά «κλικ» τα οποία δημοσιεύουμε τιμητικά στο ιστολόγιό μας με τα σχόλιά του. 

Να σημειώσουμε ότι ο φίλος μας έχει ενταχθεί ενεργά και δυναμικά στις δράσεις που αφορούν στην Παλιά Κοκκινιά και δραστηριοποιείται στην ομάδα πολιτών «Είσαι από την Κοκκινιά όταν…», σε δράσεις της οποίας έχουν μετάσχει οι φίλοι και αναγνώστες κ.κ. Ευάγγελος Σολδάτος και Πάνος Κουφός (τους οποίους θα δείτε στη φωτό υπ’ αριθμ. 14)

Ιδού λοιπόν τι κατέγραψε ο φακός του Βίκτωρα. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σε σειρά κάνοντας κλικ πάνω σε μία και μετά εμφανίζονται αυτόματα κάνοντας απλά κλικ σε διάσταση που μπορείτε να τις απολαύσετε

Το εσωτερικό του ΜΒ LP 322 #9 του ΚΤΕΛ Αιγίου.

Λεπτομέρεια για το "9": μπροστινή πόρτα ανοιχτή.

ΜΒ #9 Αιγίου. Το τιμόνι και τα όργανα ελέγχου. 

Χωρίς σχόλια... 

ΜΒ LP322 #9 KTEΛ Αιγίου εμπρός δεξιά.

Λεπτομέρεια της προμετωπίδας.

MB LP 322 #9 Αιγίου πίσω-δεξιά.

MB R495 εμπρός-δεξιά.

MB R495 πίσω-δεξιά.

Και τα δύο λεωφορεία μαζί.

Ο Βίκτωρ ως οδηγός υπεραστικού R495.

Μπροστά από το LP322.

LP 322. Λεπτομέρεια: πίσω πόρτα κλειστή.

"Κρατείσθε από τας χειρολαβάς...", με τους Πάνο Κουφό και Ευάγγελο Σολδάτο.

LP 322. Λεπτομέρεια: πίσω πόρτα κλειστή.
Διαβάστε ακόμη: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.