Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Καλοκαίρι πολιτισμού στην Κέρκυρα του 2015

Μια παρέα συλλεκτών Παλαιών Ελληνικών Λεωφορείων, ένας συγγραφέας, οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και στιγμές που έμειναν στην ιστορία... 


Αυτό το καλοκαίρι η Κέρκυρα έγινε το επίκεντρο των συζητήσεων με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε ο συγγραφέας κ. Κώστας Κουλούρης, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκαν οι φίλοι των Παλιών Ελληνικών Λεωφορείων με την αιγίδα και την αρωγή του ΚΤΕΛ Κέρκυρας και του αεικίνητου προέδρου του, του κ. Τάσου Τσιμπούλη. 


Οι οικοδεσπότες κ.κ. Ανδρέας Αλέγρης και Ανδρέας Λαυράνος έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της κερκυραϊκής φιλοξενίας ενώ οι βορειοελλαδίτες φίλοι κ.κ. Μαρία Γκουσμπουνάρη, Δημήτρης Σκαμπετζάκης, Αποστόλης Κυριαζής και Παναγιώτης Ρούμπος επιβεβαίωσαν ότι πάνω απ' όλα χρειάζεται ένα καλό επιχείρημα για να βρεθεί η παρέα από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη. 

Ακολουθούν πέντε φωτογραφίες με στιγμιότυπα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων και βασικούς πρωταγωνιστές μερικά από τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία που έχουν διασωθεί. 

Η Φωτεινή, η Ιλεάνα και η Κατερίνα από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αναβίωσαν σκηνές της δεκαετίας του ΄60.
Στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας ο Σπύρος, η Ειρήνη, η Ιλεάνα, η Φωτεινή, η Νεκταρία, η Κατερίνα και ο Νικόλας μαζί με πολλούς άλλους από το ΔΗΠΕΘΕ και τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία, κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Η παράταξη τριών αστεριών της Βιαμάξ στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας... 
Εικόνα βγαλμένη από ελληνική ταινία της δεκαετίας του '70 θα μπορούσε να είναι αυτή η φωτογραφία μπροστά στα γραφεία του ΚΤΕΛ Κέρκυρας. 

Το χθες μπορεί να γίνει εφαλτήριο για ένα καλύτερο αύριο... 


Διαβάστε ακόμα: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.