Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ 2015: Στιγμιότυπα από μια συνάντηση κορυφής! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τη συνάντηση μιας παρέας φίλων που διατηρεί ζωντανή την ιστορία της Βιαμάξ και των ΚΤΕΛ


  • ΚΕΡΚΥΡΑ - Αποστολή:

Αφορμή γι' αυτή τη συνάντηση αποτέλεσε η πρωτοβουλία του συγγραφέα κ. Κώστα Κουλούρη να διοργανώσει στην αγαπημένη του Λευκίμμη μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση με προσωπικό κόπο και λατρεία για τους ανθρώπους που επιμένουν να είναι ρομαντικοί. 

Με το βιβλίο του «Η Λευκίμμη των αναμνήσεων» ο κ. Κουλούρης έχει κάνει υποδειγματική δουλειά για την εικόνα του νησιού του κατά τη δεκαετία του 1960, τα πρόσωπα, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής. Αυτό το έργο είναι η προσφορά του συγγραφέα προς τους συντοπίτες του που δεν πρέπει να λείπει από οποιοδήποτε κερκυραϊκό σπίτι. 

Όσον αφορά τώρα στη συνάντηση τεσσάρων ιστορικών λεωφορείων κατασκευής Βιαμάξ, οι φωτογραφίες τα λένε όλα: 

Τρία ιστορικά λεωφορεία ελληνικής κατασκευής στη ρεμίζα της “Lavranos Tours” στην Κέρκυρα. Διακρίνεται το υπεραστικό Mercedes Benz R 495  των αδελφών Λαζαρόπουλου, το Ο302 του Απόστολου Κυριαζή και το Ο302 του Ανδρέα Αλέγρη. Διακρίνονται από αριστερά οι κ.κ. Σταύρος Τσαλτούμης, Απόστολος Κυριαζής, Ανδρέας Λαυράνος, Παναγιώτης Ρούμπος και Ανδρέας Αλέγρης. Το είπε και το έκανε ο εξαίρετος Παναγιώτης Ρούμπος. Ζωγράφισε και μας προσφέρει μια μοναδική ζωγραφιά με το Volvo SB756 Σαρακάκη της συλλογής Λαζαρόπουλου, το πρώην «55» των ΗΣΑΠ. Τρεις διαφορετικές γενιές της Mercedes παρατάχθηκαν στο χώρο του σταθμού λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας για να φωτογραφηθούν από τουρίστες και λάτρεις των λεωφορείων. 
Μπροστά στα λεωφορεία από αριστερά διακρίνονται οι κ.κ. Σταύρος Τσαλτούμης, Μαρία Γκουσμπουνάρη, Παναγιώτης Ρούμπος, Αποστόλης Κυριαζής, Τάσος Τσιμπούλης (πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κέρκυρας), Χάρης Λαζαρόπουλος,. Ανδρέας Αλέγρης, Δημήτρης Σκαμπετζάκης και ο συγγραφέας Κώστας Κουλούρης. 


Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της εκδήλωσης στη Λευκίμμη, την οποία επιμελήθηκε ο Αθανάσιος Δελής. 


Μόλις έχει αντικαταστήσει ο Ανδρέας Λαυράνος τον χιλιομετρητή με τον ταχογράφο με έναν αυθεντικό, παλαιό του Ο 302. Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει τη στιγμή. 

Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν οι αδελφοί Χ. & Β. Λαζαρόπουλος με τα Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία της συλλογής τους, η Ε.Ο.Ο.Ε., το ιστολόγιο busoldtimers.blogspot.com, η εταιρεία προβολής LAEGE Digital. Και οι συλλέκτες Α. Αλέγρης, Α. Λαυράνος, Α. ΚυριαζήςΔ. ΣκαπετζάκηςΠ. Ρούμπος.

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.