20/11/16

ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτου στον Πειραιά

Οι πλατείες Κοραή και Βενιζέλου όπως δεν τις έχετε ξαναδεί κι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι.  



Από τον τελευταίο όροφο κτηρίου της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, φωτορεπόρτερ απαθανάτισε την ανοικοδόμηση του νέου δημαρχείου Πειραιώς επί δημαρχίας Αριστείδου Σκυλίτση και την υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτου που γινόταν πάνω στην πλατεία Κοραή με τη συμμετοχή όλων των γνωστών αντιπροσωπειών της εποχής!


Δείτε προσκετικά τη φωτογραφία και μετά διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες: 


Στην κάθοδο της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Α’ διακρίνονται ένα Volvo SB85 Σαρακάκη της γραμμής «Πειραιεύς Ηλεκτρικός Σταθμός – Προφήτης Ηλίας» και πιο μπροστά ένα Mercedes Benz OP 315 Βιαμάξ του 5ου ΚΤΕΛ

Στην τότε οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου (σημερινή Ηρ. Πολυτεχνείου) διακρίνονται ένα Chausson των ΕΗΣ έτοιμο να στρίψει για να κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα, ένα Scania Vabis B71 κατασκευής Κων. Ρεντούμη και πιο πίσω ένα λεωφορείο με αμάξωμα που κατασκευάστηκε από το αμαξοποιείο Κοτάντζη – Μανταδάκη.  

Για τη σύγκριση δείτε την αρχική φωτογραφία, στην οποία φαίνεται το ιστορικό 5/232, ένα ιστορικό Scania Vabis B71 57 κατασκευής Πέτρου Ταγκαλάκη της συλλογής των Χ. & Β. Λαζαρόπουλου, καθώς και μια άλλη εικόνα της πλατείας Κοραή πριν ακόμα αρχίσει η ανοικοδόμηση του σημερινού δημαρχείου. 

Για δημοσιεύσεις με αναφορές στο 5ο ΚΤΕΛ

κάντε κλικ εδώ. 

Κι εδώ, περισσότερες ιστορίες για τον παλιό Πειραιά!


Διαβάστε περισσότερα εδώ:





Translate