30/10/15

Πέτρος Παπακυριάκου: Ο "μουστάκιας" εισπράκτορας του ΟΑΣΘ

Ένα κλικ του διάσημου Θεσσαλονικιού φωτογράφου που έμεινε στην Ιστορία 

Διακρίνεται το 13, Volvo Σαρακάκη SB758 A539 κατασκευής 1981.
Οι εικόνες είναι είδωλα ζωγραφισμένα στο υποσυνείδητο και θυμίζουν πάντα τις λαμβάνουσες παραστάσεις λένε οι ψυχολόγοι. Στην ίδια λογική, οι φωτογράφοι απαθανατίζουν και αφήνουν παρακαταθήκη στην ιστορία τις στιγμές που ζουν.


Μια τέτοια στιγμή μοιράζεται μαζί μας ο δημοφιλής φωτογράφος της Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπακυριακού, ο οποίος μάς θύμισε τον αποκαλούμενο "μουστάκια", έναν από τους διασημότερους εισπράκτορες του ΟΑΣΘ. 
Ο Π. Παπακυριακού.

Σε σχόλιο που ανήρτησε στην ομάδα του Facebook, ο κ. Παπακυριακού γράφει: 

"Δεκαετία του '80, Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 31 (Βούλγαρη - Σφαγεία). Χρησιμοποιούσα τακτικά το 31. Από τις πρώτες κι όλας φορές ο μυστακοφόρος εισπράκτορας του, μου μαγνήτιζε το βλέμμα. Ένα απόγευμα που έτυχε να έχει βάρδια, χωρίς να τον ρωτήσω, σήκωσα την μηχανή και τον απαθανάτισα. 

Ήταν τότε που όλοι ανέβαιναν στο λεωφορείο μόνο από αυτή την (πισινή) πόρτα. Ήταν τότε που όλοι πλήρωναν το εισιτηριάκι τους...". 

Κι ακολουθεί η φωτογραφία:


Αυτή είναι μια εικόνα του χθες που δεν θα ξεθωριάζει. Θα παραμείνει στο μυαλό μας, όπως την είδαν τα μάτια του κ. Παπακυριακού και την απαθανάτισε ο φακός του. Αξία με αντοχή στο χρόνο! Ευχαριστούμε. 

Διαβάστε ακόμα:






Translate