Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Scania Vabis Κοτάντζη - Μανταδάκη από την Αμφιάλη στο άγνωστο...

Φωτογραφία από ρεπώ έξω από το σπίτι του λεωφορειούχου!


Πριν από λίγο καιρό λάβαμε από τον αναγνώστη μας κ. Νίκο Προύντζο αυτήν την υπέροχη φωτογραφία που δείχνει το 5/190 Scania Vabis B71 57 με αμάξωμα Κοτάντζη - Μανταδάκη, σε ρεπώ, ανήμερα εθνικής εορτής για την 25η Μαρτίου έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του στην Αμφιάλη. 

Αυτό το λεωφορείο κυκλοφόρησε στο δυναμικό του πειραιώτικου ΚΤΕΛ στις 26 Αυγούστου 1958 και εργάσθηκε αδιάκοπα έως το καλοκαίρι του 1981, οπότε και αποσύρθηκε όχι επειδή κρίθηκε ακατάλληλο από τεχνικό κλιμάκιο του ΟΑΣ αλλά διότι ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να καταστραφεί. 

Το Scania Vabis αναγνώρισε ο παλιός οδηγός του 5ου ΚΤΕΛ κ. Λάζαρος Δοκμετζίογλου, 97 χρονών σήμερα. Γνώρισε τον ιδιοκτήτη με τη σύζυγό του στο μέσον του λεωφορείου και το μεγάλο γιο του στα δεξιά. 

Όπως μας ενημέρωσε, το 5/190 αποσύρθηκε αλλά δεν πωλήθηκε σε παλιατζή. Χρησιμοποιήθηκε ως όχημα βοηθητικών εργασιών σε χωράφια στην Πελοπόννησο.Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.