20/05/15

Νίκαια, 1959: Το 3/188 Volvo Αβραάμ με χαμογελαστούς πιτσιρικάδες

Δείτε πώς ήταν το ίδιο λεωφορείο, ιδιοκτησίας Γ. Δημόπουλου, το 1959 και πώς το 1981, λίγο πριν από την απόσυρσή του


Τη φωτογραφία μιας παρέας που περνά στην ιστορία, με πέντε παιδιά να συνωστίζονται πίσω από τον κινητήρα ενός ιστορικού λεωφορείου Volvo του 3ου ΚΤΕΛ έφερε στο φως της δημοσιότητας ο καλός φίλος της σελίδας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Η φωτογραφία ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Κόκκινο, ο οποίος διαθέτει μονάδα επισκευής αυτοκινήτων στον Κορυδαλλό. Τον απεικονίζει σε παιδική ηλικία το 1959 μέσα σ' αυτό το λεωφορείο, στην οδό Ανωγείων και Ατταλείας στη Νίκαια. 

Αυτό το λεωφορείο που απεικονίζεται παραπάνω μας είναι γνωστό. Είναι το 3/188, ένα Volvo B 615 06 που κατασκευάσθηκε από τον περίφημο Αβραάμ, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύσαμε αποκλειστικά στο "BOG" στις 6 Δεκεμβρίου 2014. 

Η επίμαχη νέα φωτογραφία από 3/188 είναι αυτή εδώ, στην οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να τη δείτε καλύτερα: 


Όπως βλέπετε, ο οδηγός μπαίνει μέσα στο Volvo από την πρώτη πόρτα ενώ πέντε πιτσιρίκια έχουν πάρει θέση μπροστά στην "κάσα" της μηχανής για αυτήν την ιστορική φωτογραφία. Το παιδί με το άσπρο παντελόνι είναι ο κ. Δημήτρης Κόκκινος. 

Κάντε κλικ να τον δείτε καλύτερα από εδώ: 


Εκτιμούμε ότι το λεωφορείο είναι σε ημέρα ρεπώ ή κάνει κατσαρή και πρέπει να είναι μερικούς μήνες αφ' ότου βγήκε στην κυκλοφορία. Δεν δικαιολογείται άλλωστε πώς το λεωφορείο βρίσκεται στην Κοκκινιά ενώ στα δρομολόγια γράφει: "66 Αθήναι - Αιγάλεω".

Ανήκε στον αείμνηστο αυτοκινητιστή Γεώργιο Δημόπουλο και αντικατέστησε το παλαιό 3/188 στις 15 Φεβρουαρίου 1959. 
Στα τέλη της ζωής του 
Πήρε αρχικό αριθμό κυκλοφορίας 85 354 και νεώτερο αριθμό ΕΟ - 7245. 

Δείτε το ίδιο λεωφορείο 22 χρόνια μετά, με τον ιδιοκτήτη του στο τέρμα της Μάνδρας, λίγους μήνες πριν από την οριστική απόσυρσή του. 


Αυτό το Volvo κατασκευής Αβραάμ αποσύρθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1981.

Περισσότερες παλιές ιστορίες για
το 3ο ΚΤΕΛ Αθηνών με ένα κλικ εδώ... 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate