13/03/15

"Εισπρακτοράκι": Ποιος ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά (VIDEO)


Οι εργαζόμενοι στα παλιά ελληνικά λεωφορεία αποτελούσαν πάντα τα καλά παραδείγματα μιας κοινωνίας που αντιστεκόταν στη μιζέρια και στη φτώχεια εκείνης της εποχής. 

Ήταν η Ελλάδα που ήλπιζε για ένα καλύτερο αύριο. 

Το καλό πρότυπο εκείνης της εποχής περνούσε στη μεγάλη οθόνη, στον κινηματογράφο. 

Ο μοναδικός Νίκος Ξανθόπουλος ανέσυρε από το προσωπικό αρχείο του αυτή τη φωτογραφία από το αρχείο του που δείχνει τα γυρίσματα της ταινίας "Το εισπρακτοράκι" που γυρίστηκε το 1958 για λογαριασμό της "Παρθενών Φιλμς". 

Ο Νίκος διακρίνεται στα δεξιά όρθιος ενώ στο παγκάκι κάθεται ως "εισπρακτοράκι" ο Νίκος Ρίζος και δίπλα του η Αφροδίτη Γρηγοριάδου.

Στη μηχανή ο κινηματογραφιστής Ανδρέας Αναστασάτος, δίπλα του ο σκοηνοθέτης Φίλιππος Φυλακτός, ο βοηθός που κάνει τον υποβολές και ο ηλεκτρολόγος με το ρεφλεκτέρ. 

Η ταινία αυτή αποτέλεσε την παρθενική εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη τόσο του Νίκου Ξανθόπουλου, όσο και της Αφροδίτης Γρηγοριάδου.

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε καλύτερη ανάλυση:
Τα γυρίσματα έγιναν στην αφετηρίες παραπλεύρως του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Λίγα λόγια για την ταινία
Η υπόθεση της ταινίας παρουσιάζει εύθυμα στιγμιότυπα από τη ζωή και την καθημερινότητα ενός εισπράκτορα λεωφορείου και των ανθρώπων που κινούνται γύρω του. Το σενάριο είχε γράψει ο Ηλίας Μπακόπουλος

Εκτός από τους προαναφερθέντες ηθοποιούς έπαιζαν ακόμα οι ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης, Θανάσης Βέγγος, Νάσος Κεδράκας, Έλσα Ρίζου, Αλίκη Λάσκαρη, Σύλβα Πουλοπούλου, Μιρέλλα Ραΐση. Τη μουσική έγραψε ο μεγάλος Μιχάλης Σουγιούλ. 

Η ταινία προβλήθηκε κατά την κινηματογραφική σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 49.150 εισιτήρια.

Ήρθε στην 7η θέση σε 31 ταινίες.

Πρέπει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στον Νίκο Ρίζο, ο οποίος συνήθιζε να παίζει σε ταινίες το ρόλο του μάγκα και του εργαζόμενου στα μέσα μεταφοράς είτε ήταν αυτά ταξί, είτε λεωφορεία. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος που είχε ερμηνεύσει στον "Αδελφό μου τον τροχονόμο" ως οδηγός ταξί και μετά αστικού λεωφορείου Scania Vabis.

Δείτε τη σκηνή εδώ: 



Διαβάστε ακόμα:



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate