04/10/14

Ο Δημήτρης Μαρούγκας και το Βιαμάξ του ΚΤΕΛ Αττικής

Τρεις φωτογραφίες, που δεν έχουν
δημοσιευθεί άλλη φορά, από τον εγγονό του
 


Άγνωστα στιγμιότυπα από εκδρομές με ένα υπέροχο λεωφορείο του 8ου ΚΤΕΛ, του γνωστού μας ΚΤΕΛ Αττικής, εξασφαλίσαμε από το αρχείο του βετεράνου προέδρου αυτοκινητιστών Δημήτρη Μαρούγκα χάρη στον εγγονό του, τον Σωτήρη.


Ο Δημήτρης Μαρούγκας ήταν ένας άνθρωπος με πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση αλλά και εμπειρία από τα πεδία της τιμής και των αγώνων της Πατρίδας το 1921 στο Εσκί Σεχίρ. Ο παλιός αυτοκινητιστής απεβίωσε το 1985 αλλά η μνήμη του έχει μείνει ζωντανή χάρη στον εγγονό του, ο οποίος διατηρεί το πολύτιμο αρχείο του με σημαντικές οικογενειακές και συνδικαλιστικές στιγμές τόσο στους Αμπελοκήπους, όσο και ευρύτερα.

Σήμερα ο Σωτήρης προσέφερε στο “Bus Oldtimers” τρεις ιστορικές φωτογραφίες που τον δείχνουν σε ένα παλιό ημιαστικό  και μπροστά από ένα τουριστικό λεωφορείο.

Οι δύο πρώτες προέρχονται από εκδρομές της δεκαετίας του ’60 ένα υπέροχο Mercedes OP315/57 Βιαμάξ του 1959, το 8/27 του ΚΤΕΛ Αττικής. Αυτό το λεωφορείο αντικαταστάθηκε το 1980 από ΜΑΝ με αμάξωμα ΑΛΠΑ.

Όπως μας είπε ο εγγονός του Δημήτρη Μαρούγκα, ο παππούς του είχε ταξί και φορτηγά ενώ πάντα είχε τεράστια εκτίμηση στο επαγγελματικό τιμόνι χάρη στο οποίο στήριξε την οικογένειά του.

Απολαύστε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ επάνω τους:

Στάση κάνει το εκδρομικό και κάποιοι γεμίζουν νερό στα παγούρια τους από τη δημόσια βρύση...

Αναμνητική φωτογραφία μετά το μπάνιο και λίγο πριν από τη βόλτα στο ταβερνάκι για μεσημεριανό ψάρι και κρύα μπύρα...

Μεγάλος πια, ο Δημήτρης Μαρούγκας περιστοιχίζεται από την οικογένειά του, ύστερα από ένα καλοκαιρινό μεσημαριανό τσιμπούσι κάτω από τα πεύκα και μπροστά απ' το λεωφορείο... 


Διαβάστε ακόμα: 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate