Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Scania Vabis Κοτάντζη – Μανταδάκη, Σκουργιά και Μαρουδή το 1960 (ΦΩΤΟ)

Η Αθήνα που αγαπήσαμε:
Τρεις φωτό – αποκάλυψη από το καλοκαίρι του 1960
 Τρεις νέες φωτογραφίες – αποκάλυψη έχουμε στη διάθεσή μας χάρη στους φίλους αναγνώστες μας από την Αυστραλία με τους οποίους επικοινωνούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων κι έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τη συλλογή αρχειακού υλικού για την παλιά Αθήνα και τις συγκοινωνίες της εποχής.


Από τις διαφάνειες που μας ήρθαν μπορούμε να διακρίνουμε ένα θαυμάσιο Scania Vabis Β71 με αμάξωμα Κοτάντζη – Μανταδάκη, το οποίο επιλέξαμε για την κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης. Πίσω διακρίνεται ένα ακόμα Scania Vabis με αμάξωμα κατασκευασμένο από τον Σκουργιά. Πίσω φαίνεται ο όγκος ενός «χασανιώτικου» λεωφορείου και δίπλα ενός της ΗΕΜ.

Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί από το φανάρι στη συμβολή των λεωφόρων βασιλίσσης Αμαλίας και βασιλίσσης Όλγας. Έχει ημερομηνία 26 Ιουλίου 1960. Την ίδια ημέρα και μάλλον λίγη ώρα μετά τραβήχθηκε και αυτό το καρέ:


Δείχνει ένα πανέμορφο Scania Vabis Β71 με αμάξωμα Μαυρουδή, έτοιμο να στρίψει προς την βασιλίσσης Όλγας. Στο πλήρες κάδρο φαίνεται να στρίβει ένα… κάρο με γαϊδουράκι.


Η τρίτη… αποκάλυψη της ημέρας έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 1960 και δείχνει την Ακρόπολη από την Πνύκα. 

Πέρα από την ομορφιά των χρωμάτων και το τρυφερό στιγμιότυπο με το ζευγαράκι που κατεβαίνει αγκαζέ (στα δεξιά), τις μαμάδες που βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα στο καροτσάκι ή τους στρατιώτες που περπατούν στο βάθος, στα αριστερά φαίνεται ο όγκος ενός λεωφορείου που κατευθύνεται προς τις τότε αφετηρίες του Θησείου από την Αποστόλου Παύλου. 


Διαβάστε ακόμα: 


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.