Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Magirus από το Λασίθι, στην Αθήνα και τέλος στην Τρίπολη!

Η σύντομη ιστορία του «9» από το ΚΤΕΛ Λασιθίου που έφτιαξε ο Βεκάκης για την οικογένεια Χατζηγιάννη, πώς έφτασε στο 4ο ΚΤΕΛ, γιατί και έως πότε κυκλοφορούσε στην Αρκαδία

Πριν από μερικές ημέρες σας αποκαλύψαμε αποκλειστικά ένα μικρό θησαυρό από το οικογενειακό φωτογραφικό αρχείο του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ένα πανέμορφο Mercedes Benz O317 Βιαμάξ, το 4/295. Υποσχεθήκαμε μία έκπληξη ακόμα…

Είναι το λεωφορείο που απολαμβάνετε στην ανάρτηση αυτή. Πρόκειται για το υπεραστικό της οικογένειας που κυκλοφορούσε στις γραμμές του Λασιθίου έως ότου μετατεθεί στην Αθήνα το 1966.

Ήταν ένα πανέμορφο Magirus Saturn με αμάξωμα που έπλασε ο Βεκάκης στην Κρήτη. Η ενδιαφέρουσα ιστορία αυτού του λεωφορείου έχει ως εξής: Η οικογένεια Χατζηγιάννη διέθετε αυτό το λεωφορείο στο ΚΤΕΛ Λασιθίου με αριθμό ανεμοθώρακα «9» και αριθμό κυκλοφορίας 179 128.

Κατά μία εκδοχή, αυτό το λεωφορείο ήταν καταγεγραμμένο στη δύναμη του ΚΤΕΛ Ρεθύμνης, αλλά μάλλον η εικασία αυτή καταρρίπτεται μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας.

Μόλις βγήκαν οι «μεταθέσεις» αδειών λεωφορείων Δ.Χ. από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ σ’ αυτά της Αθήνας, το Magirus εξυπηρέτησε γραμμές του 4ου ΚΤΕΛ ως τον Μάρτιο του 1966 όπως θυμάται ο γιος του ιδιοκτήτη του. Εκείνο τον καιρό βγήκε το 4/295 από τη Βιαμάξ.


Οι δρόμοι της οικογένειας Χατζηγιάννη και του «9» χώρισαν όταν ένας νέος ιδιοκτήτης ανέβηκε στο βολάν του και το πήγε στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας, όπου εκεί δούλεψε με αριθμό παρ-μπριζ «77» επί δεκατέσσερα χρόνια συνεχώς. Το μόνο που άλλαξε πάνω σ’ αυτό το υπέροχο Magirus κατασκευής Βεκάκη ήταν ο αριθμός κυκλοφορίας του, το 1977. Έγινε ΡΚ-4697 και αντικαταστάθηκε το 1980 από ένα Magirus 2000 (το ΡΚ-7737)… 

Αυτό είναι από τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του: 


Διαβάστε ακόμα: 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.