25/07/14

Πάτρα: Ανισόρροπος ελεγκτής προκάλεσε κρίση πανικού σε ΑΜΕΑ!

Σάλος στην Πάτρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά ελεγκτή του αστικού ΚΤΕΛ σε ανάπηρη κοπέλα 


Το «έλα να δεις» έγινε σε λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών όταν έπαθε κρίση κοπέλα που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, ύστερα από την απάνθρωπη και απαράδεκτη -όπως καταγγέλλουν συνεπιβάτες- συμπεριφορά από ελεγκτή λεωφορείου.

Η νεαρή επιβάτις δεν είχε ανανεώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Όταν το διαπίστωσε ο ελεγκτής, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο “Αchaia Channel”, άρχισε να βρίζει και να ωρύεται. Και δεν έφτανε αυτό: Πήρε την κάρτα και την έσκισε ενώπιον των επιβατών που δεν πίστευαν στα μάτια τους καθώς η κοπέλα φαινόταν ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Το ντελίριο του ελεγκτή, ο οποίος επιβάλλεται να υποβληθεί σε ψυχομετρική εξέταση ή να απαλλαγεί αμέσως από τα καθήκοντά του όπως λένε ακόμα και συνάδελφοί του, προκάλεσε κρίση πανικού στην κοπέλα. Οι σπασμοί της ήταν έντονοι, έδειχνε να χάνεται και χρειαζόταν την άμεση βοήθεια ειδικών.

Η πρόεδρος του ιδρύματος «Μέριμνα» κ. Άννα Σπηλιωτακάρα δήλωσε στο “Achaia Channel”: «Το παιδί αυτό παθαίνει συχνά κρίσεις ιδίως κάτω από καθεστώς  έντασης. Αντιλαμβάνεστε πώς έφτασε στο σπίτι του και πώς το είδαν οι γονείς του. Ωστόσο δεν υπήρξε καταγγελία στη "Μέριμνα" για το γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι οι κάρτες έχουν λήξει. Η «Μέριμνα» έχει ζητήσει να υπάρξει κάποια κατανόηση λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των ατόμων μέχρι να ανανεωθούν οι κάρτες, να υπάρξει δηλαδή κάποια παράταση, κάποια ανοχή. Δεν είχαμε ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να προσέχουμε. Ο άνθρωπος με αναπηρία φαίνεται. Δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές».


Αναμένεται να κατατεθεί έγγραφη αναφορά προς το ΚΤΕΛ Πατρών για να γίνει πειθαρχικός έλεγχος στον ελεγκτή κομίστρου και αναλόγως με την απόφαση των αρμοδίων του ΚΤΕΛ το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών.


Σε ερώτηση που κάναμε σε στέλεχος του υπουργείου, το θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του υπουργείου επώνυμη και έγγραφη αναφορά ώστε να γίνει η απαιτούμενη παρέμβαση. Η ίδια πηγή επισήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για κακή συμπεριφορά εργαζομένου ή μετόχου στο ΚΤΕΛ Πατρών και δεν θα αντιμετωπιστεί με απλή σύσταση. 

Διαβάστε ακόμα:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate