Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ηράκλειο Κρήτης: Τα βλέμματα όλων στην έκθεση κλασσικών οχημάτωνΤο περιοδικό Classic Century για 4η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει μεγάλη έκθεση κλασικών οχημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου από 20-29 Ιουνίου από το πρωϊ στις 10.00 μέχρι το βράδυ στις 10.00'. 

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αφού θα έχουν την ευκαιρία οι νεώτεροι επισκέπτες να δούν από κοντά οχήματα και εικόνες μιας άλλης εποχής αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να θυμηθούν περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες δεκαετίες. 

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τον 20ο αιώνα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της αυτοκίνησης αλλά και τη σχέση των οχημάτων με τον άνθρωπο μέσα από την καθημερινότητα όσων έζησαν αυτές τις δεκαετίες και συνδέθηκαν μαζί τους είτε ως μέσο μεταφοράς, διασκέδασης ή εργασίας. 

Παράλληλα θα διεξαχθούν ενημερωτικές ομιλίες και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις σχετικά με την ιστορική διαδρομή των κλασικών οχημάτων αλλά και τη διαδικασία της αποκατάστασης τους στη σημερινή εποχή. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται βίντεο με εικόνες από άλλες εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και ιστορικά ράλλυ και αυτοκινητοδρομίες. Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα της ανάδειξης του ομορφότερου κλασικού αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας μέσα από μια διαδικασία καλιστείων. 

Την έκθεση αναμένεται να επισκευθούν χιλιάδες επισκέπτες, μιας και βρισκόμαστε σε έντονη τουριστική περίοδο. Το εισητήριο για την είσοδο στο χώρο των 2 ευρω ανά άτομο θα είναι προαιρετικό και τα καθαρά έσοδα θα δοθούν υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Ηρακλείου. 

Προσκαλούμε τους φίλους συλλέκτες και ιδιοκτήτες κλασικών οχημάτων όπως επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6970 446565 για να εκθέσουν ΔΩΡΕΑΝ το κλασικό τους όχημα !!!

Σας περιμένουμε,

Ρασιδάκης Μιχάλης 
Εκδότης Classic Century 
Διοργανωτής εκθεσης 

Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.