22/09/12

VIDEO: Έρωτας μέσα σε υπεραστικό Magirus Deutz

Καρέ από τη σκηνή στο λεωφορείο πάνω αριστερά...

Παλιά ελληνικά λεωφορεία εμφανίζονται σε ταινίες -τόσο της εγχώριας, όσο και της ξένης παραγωγής- θυμίζοντάς μας πώς ήταν η χώρα μας στην εποχή της… δραχμής.

Με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας “Two faces of January (ή «Οι δύο όψεις του Ιανουαρίου») με τη συμμετοχή δύο μουσειακών λεωφορείων Mercedes Benz R495 της Βιαμάξ, ο δημοφιλής κριτικός κινηματογράφου κ. Τάσος Θεοδωρόπουλος μάς θύμισε μια ενδιαφέρουσα σκηνή από την ταινία «Μ’ αγαπάς» του Γιώργου Πανουσόπουλου.
Η ταινία αυτή γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1988 στην Κέρκυρα με τους Ανδρέα Μπάρκουλη, Μπέτυ Λιβανού, Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Μυρτώ Παράσχη, Βάνα Μπάρμπα, Σοφία Αλιμπέρτη, Γιώργο Κώνστα και πολλούς άλλους.
Σε μια σκηνή διακρίνεται ένα υπεραστικό λεωφορείο Magirus Deutz, το 25 του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, στο οποίο εμφανίζεται ως επιβάτιδα η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη που δεν μπορεί να αντισταθεί στον επιβάτη Γιώργο Κώνστα που τη φλερτάρει από απέναντι. Καταλαβαίνει τη ματαιότητα της ζωής όταν μπαίνουν κάποιοι χωριανοί που μοιρολογούν έναν δικό τους αλλά ενώ ο οδηγός του λεωφορείου, ο Αργύρης Μπακιρτζής (του συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές») τραγουδά το «Να πεθάνεις» του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη.
Δείτε τη σκηνή μιας από τις πιο νοσταλγικές και… ερωτεύσιμες ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί. Φυσικά, τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα:
 
 

1 σχόλιο :





Translate