24/07/12

Χίος: Το λεωφορείο που ανατράπηκε (φωτό)

Φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος

Αυτό είναι το μοιραίο λεωφορείο "Neoplan" του ΚΤΕΛ Χίου με αριθμό ανεμοθώρακα "16" που έκανε χθες τη βουτιά θανάτου στη Συκιάδα και στοίχησε τη ζωή σε τρεις επιβάτες ως τώρα.

Αυτό είναι το μοιραίο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου,
σε φωτογραφία που τραβήχτηκε στις αφετηρίες πρόσφατα.
Νεκροί είναι οι Ευστράτιος Γιαρίμογλου, 66 ετών και η σύζυγός του Αικατερίνη, 70 ετών. Εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν στο λεωφορείο όταν αυτό αναποδογύρισε και πήρε φωτιά.

Το τρίτο θύμα της τραγωδίας είναι η γνωστή εικαστικός και ενδυματολόγος Μαρία Πασαλή - Γεράλδη, 50 ετών από την Θεσσαλονίκη. Η Γεράλδη παρέδιδε τα τελευταία χρόνια σεμινάρια γλυπτικής στα Μεστά.

Όσον αφορά στους τραυματίες, ο οδηγός του λεωφορείου καθώς και ο εφημέριος της κοινότητας Βικίου, υπεβλήθησαν σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο του νησιού. Οι υπόλοιποι επτά τραυματίες είναι πιο ελαφρά και δίνουν καταθέσεις στους αστυνομικούς

Το λεωφορείο

Σε καλή κατάσταση θεωρείται πως βρισκόταν το λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου. Αν και στον πρώτο έλεγχο του ΚΤΕΟ τον περασμένο Μάρτιο, είχε «κοπεί» λόγω βλάβης, μετά την επιδιόρθωσή της είχε περάσει κανονικά τον έλεγχο.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου κ. Λεωνίδας Καλαγκιάς ανέφερε πως το όχημα στάλθηκε για επανέλεγχο εξ αιτίας βλάβης σε ένα ακρόμπαρο η οποία διορθώθηκε και έπειτα πέρασε τον έλεγχο κανονικά.

Ερωτηματικά υπάρχουν ωστόσο από την απουσία σημαδιών φρεναρίσματος στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ το σημείο ήταν τόσο δύσβατο ώστε το λεωφορείο δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate