Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Αλητάκι, μπατιράκι με λεωφορειάκι...

Επειδή στη νεοελληνική παράνοια της κρίσης ξεχάσαμε ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και πού πάμε, ας δούμε πόσο πιο απλή και αληθινή ήταν η ζωή στη δεκαετία του '60.

Οι Έλληνες του μεροκάματου και του μόχθου δεν περίμεναν έτοιμα τα πάντα και μέσα στη μαύρη φτώχεια είχαν το ανάστημα και την περηφάνεια να τραγουδούν και κυρίως να ελπίζουν.

Αυτό είναι το μήνυμά μας κι αν η τσέπη είναι άδεια από λεφτά. Αρκεί η καρδιά να είναι γεμάτη από συναισθήματα και δύναμη. Δείτε από την ταινία "Η πριγκήπισσα και ο αλήτης" το τραγούδι που γυρίστηκε μέσα σε λεωφορείο και πέρασε στην ιστορία με τη φωνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Με την ευκαιρία ετοιμαστείτε για δοκιμαστικό δρομολόγιο με Volvo SB756, οσονούπω...


Translate

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Αυτό το ιστολόγιο αναφέρεται στα παλιά αστικά και υπεραστικά λεωφορεία που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτική συλλογή των αδελφών Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλου, καθώς και του «Συλλόγου Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών» με παλιά λεωφορεία, το αμάξωμα των οποίων κατασκευάστηκε από ελληνικά εργοστάσια.

This blogspot shows the old urban and long distance buses that circulated in Greece. Gives particular accent in the private collection of Lazaropoulos brothers, as well as “Association of Study of History of Transport” with old buses, the car body of which was manufactured by Greek factories.


Dieses blogspot zeigt die alten städtischen und Langstreckenbusse, die in Griechenland verkehrten. Gibt bestimmten Akzent in der Privatsammlung der Lazaropoulos Brüder, sowie „Verbindung der Studie der Geschichte des Transportes“ mit alten Bussen, dessen Autokörper durch griechische Fabriken hergestellt wurde.