30/11/11

Το Mercedes R495 ήρθε, η παράσταση αρχίζει... (VIDEO)


Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Το καλοκαίρι που πέρασε ζήσαμε μια διαφορετική εμπειρία. Υποστηρίξαμε μία φιλόδοξη παραγωγή του «Εθνικού Θεάτρου», την παράσταση «Ηρακλής μαινόμενος», την τελευταία τραγωδία του Ευριπίδη.
O σκηνοθέτης κ. Μιχαήλ Μαρμαρινός έκανε μια υπέρβαση που συζητήθηκε και σχολιάσθηκε από τους κριτικούς. Χρησιμοποίησε ένα σκηνικό που θύμιζε την Ελλάδα της δεκαετίας του ’60. Ο χορός ήταν ένα «μπουλούκι» που λειτουργούσε καταλυτικά στις δράσεις των πρωταγωνιστών.
Κρυφές και φανερές επιθυμίες, ταμπού, σοφίες πέρασαν εύληπτα και απλά στους θεατές. Κάπου εκεί εμείς βάλαμε το «μέσο». Το αυτοφερόμενο μουσειακό Mercedes Benz R495 της Βιαμάξ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Τόσο στην Επίδαυρο, όσο στην Ελευσίνα, την Πετρούπολη κι όπου αλλού «έπαιξε», έκανε αίσθηση. Έφερε τον εκλεκτό θίασο του Εθνικού Θεάτρου στη σκηνή. Φωτίστηκε ή έσβησε σε κρίσιμες στιγμές. Μέσα απ’ αυτό εμφανίστηκαν ξαφνικά η Λύσσα και η Ίρις που μετέτρεψαν την τελευταία χαρά του Ηρακλή σε τραγωδία.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε αποκλειστικό βίντεο από την παράσταση που ανέβηκε στο παλιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο των «Αισχυλείων».
Φαίνεται η έλευση του λεωφορείου και η είσοδος του θιάσου κατά την έναρξη της παραστάσεως:
Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις υποδείξεις σας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου





Translate